Japanse hoofdmassage is een fijne en ontspannende massage die verlichting geeft bij verschillende klachten zoals o.a bij ;hoofdpijn, nek- en schouderklachten, maar ook bij klachten van de kaak, bijholtes en oorsuizen (tinnitus)

Door de massage op het hoofd ontstaat er ontspanning. We zitten te vaak in ons hoofd en dat kan ook weer klachten geven in bijvoorbeeld het nek- en schoudergebied. Net als bij voetreflexzonetherapie, waar de zones in verbinding staan met het lichaam zitten er op het hoofd ook zones die corresponderen met het lichaam.Ik noem de hoofdmassage ook wel voetreflex op het hoofd.De combinatie van hoofdmassage en voetreflexmassage geeft je lichaam rust en ontspanning.

Werkwijze; Met mijn handen masseer ik zachtjes ,maar wel met een lichte druk ,de hoofdhuid. Ook het achterhoofd ( daar zit het meestal vast bij hoofdpijn en nekklachten) wordt gemasseerd.Tijdens de hoofdmassage kan ik gebruik maken van  een paar druppeltjes magnesiumolie. De magnesiumolie die ik gebruik is niet vet maar door de magnesium ontspant het hoofd nog meer en zijn de zones nog beter te masseren.Soms zijn de klachten weg binnen een paar behandelingen en soms zijn er meer behandelingen nodig. Dat is heel verschillend en hangt af of het een chronische of een acute klacht is.

In principe hoef je geen klachten te hebben om de hoofdmassage te ondergaan. Het is gewoon lekker ontspannend.

Houd er wel rekening mee dat je haar erg in de war komt te zitten!

De Japanse hoofdmassage wordt gegeven in combinatie met een voetreflexmasage en duurt totaal 75 minuten. Voor deze combinatie betaal je : € 62,00.

Een aantal klantenreacties over de de behandeling  hoofdmassage; " ik voel meer ruimte in mijn hoofd, mijn nekklachten zijn een stuk minder, de hoofdpijn is bijna weg, het ontspant en het  geeft een leger gevoel in mijn hoofd, het is rustiger in mijn oor.